karinochwilma

Alla inlägg den 25 februari 2009

Av karin - 25 februari 2009 17:52

Utfasa belöningar

Det är ju viktigt att göra hunden mer och mer uthållig vad gäller klara av momenten utan godis/leksak/belöning eftersom det är den största skillnaden mellan träning och tävling. Jag har hittills belönat ganska frekvent i momenten. I linförigheten varvar jag mellan korta och långa sekvenser och snabba belöningar varvat med belöningar mer sällan.


Avståndsbelöningar

Jag använder mer och mer avståndsbelöning. Jag märker att avståndsbelöning triggar henne så det krävs lite mer ansträngning av Wilma för att koncentrera sig. Det är bäst att använda på moment som hon är ganska säker på.


I läggandet under gång har jag fått gå tillbaka i träningen och belöna mer frekvent eftersom Wilma ibland tvekar. Däremot så sätter jag ibland ihop två moment, t ex inkallning och ställande, eller läggande och inkallning. Men eftersom det är mer problem med läggandet så gör jag inte den sista kombinationen så ofta. Läggandet ska oftast vara med belöningen pang på just nu.


För att göra det hela mer tävlingslikt så börjar jag träningen med uthållighetsträningen. Lite senare under träningen så är ju Wilma dessutom tröttare och måste motiveras.


Ingångar

Idag har vi tränat på ingångar eftersom Wilma gärna slänger sig in i ingången och ibland hoppar upp på mitt ben. Jag gjorde "inkallning" från kort avstånd och använde fingertarget för att guida in henne, efter två gånger plockade jag bort det helt. Till sist gick det riktigt bra och en gång gjorde hon en helt perfekt ingång, kom galopperande, tvärnitade och svängde in rumpan, precis som jag vill ha det!


Läggande

Jag har tränat läggande under våra promenader på vägen, i skogen, i mycket snö - överallt. Hon lägger sig fint. Den enda gången hon tvekar är egentligen när det är mycket snö.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards