karinochwilma

Alla inlägg den 2 maj 2010

Av karin - 2 maj 2010 20:06

Fast vi var lite sena in i utställningsringen. Har ingen vidare rutin på det där med utställning och som jag redan visste så är det verkligen inte min grej . Idag har Miso och Lystra fått prova på och springa vänstervarv på Flatshow i Södertälje. Lite fånigt kändes det att springa eftersom det bara var jag och Helena i vår grupp, hade tänkt att man skulle kunna smälta in i mängden Om det blir någon mer gång så får jag fixa en handler till Miso.


Syrran vann och Miso kom tvåa (hade ju varit roligt om det hade varit några valpar till). Tydligen var det något med vårt kors som inte var som det skulle, hade Miso viftat lite på svansen så hade vi kunna skyla över de mindre fördelaktiga kroppsdelarna. Men jag tycker att vi fick fint omdöme ändå.


"Feminin tik, bra proportioner. Bra huvud och uttryck. Trillräckliga vinklar fram och bak. Bra ben och tassar. Välformad bröstkorg. Något brant i korset. Rör sig väl med bra steglängd. Trevligt temperament."


Det var en superfin dag, solen gassade och jag känner att jag har fått lite färg. Vi fick också träffa vår uppfödare Annika med familj. Och lilla syster Polly plutt, som minsann inte längre är en plutt, utan lika stor som fisen. Polly linkade obekymrat runt på sitt gipsade ben och har utvecklat ett intressant sätt att huka sig när hon kissar.


Wilma har jag råkat anmäla till tävling i Sandviken  . Jag ska upp till min mamma och tittade om det var någon tävling samtidigt vilket det är. Känns fortfarande inte som vi är klara så vi får ta det som en träningstävling. Kanske hoppa över de momenten som fortfarande inte känns helt hundra.


Men det har varit riktigt roligt att träna Wilma på sistone. Hon är vaken, pigg och med på noterna. Bara positiva vibbar. Wilma är en fantstisk liten hund, ibland glömmer jag bort hur mycket hon faktiskt kan. Hon lär sig fort och är extremt lyhörd. Det fascinerande med henne är att hon läser mig som en öppen bok och agerar därefter. Det känns verkligen som om vi har ett särskilt band. Miso Fiso är också en fantastisk liten (snart stor) hund, även om vi inte har utvecklat samma band ännu. Men hon är cool, låg i buren idag utan ett pip och är lätt att ha med sig   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards