karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 mars 2009

Hoppa upp

Av karin - 12 mars 2009 18:29


Jag hittade detta hos Maria Haglund. Klippet är alltså inte från vår träning om ni undrar varför Wilma ser så konstig ut :-)


Tänkte det kunde vara bra att lära Wilma hopp eller "upp!" som jag säger för att hon ska få lite raskare rörelser och inte veckla upp sig från sittande/liggande. Annars har det mest varit jobbmöten idag. Vi har tränat lite läggande under gång och fritt följ på våra promenader.


I förrgår hade vi hästmiddag (nej, vi åt inte häst). Vi är ett gäng tjejer som ridit ihop och har fantastiska middagar, med mycket god mat och mycket prat om hästar, män, numera lite hund och livet i största allmänhet.


Jag har inte ridit på 4 år men jag ser många likheter mellan häst- och hundträning (förutom att man inte sitter på hunden). För det första så är det i stort samma typ av människor som håller på med häst och/eller hund. Men det jag kom att tänka på som jag höll på med mycket i slutet av min ridkarriär var hur jag själv satt på hästen och hur jag kunde styra hästen genom vikthjälper och hur jag vred kroppen.


Samma sak med hund. Går jag framåtlutad så får jag ett resultat, går jag mer upprätt får jag ett annat. Jag styr hunden i svängarna genom att titta dit jag ska. Hur jag saktar in för att stanna, hur jag börjar en språng marsch, hur jag ser ut i uppställning. Vi håller på och tränar och tränar våra hundar men tittar inte så ofta på hur vi själva ser ut. Eller jag ska väl tala för mig själv, det är nog bara jag som ser ut som ett kvastskaft när jag går :-)

 
 
Lizzieonline ...

Lizzieonline ...

12 mars 2009 21:43

Det kan du hoppa upp och sätta dig på att det finns ett " samband " mellan häst- och hundfolk ;) och jag tog upp just det tidigare i vinter på min gamla blog, och det var som sagt många goda " kålsupare " om man säger så .. :-) som tidigare hållit på med häst !!
Vad säger man om oss, som ofta drar till sjöss då .. * ler * !?!

Apropå sjöss så har vi nu hittat en hyfsat skyddad hamn, så nu håller vi som bäst på att " vårrusta " så att vi kan flytta in i vår nygamla " skuta " :-)

Kramizar
PS Du får gärna kolla om du hittar några enslinjer .. ;))) DS

http://icelolly.bloggagratis.se

 
'♥♥♥♥L med  Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

13 mars 2009 09:00

kul att se:)hihi...nej jag tyckte först att Wilma såg lite...annorlunda" ut;

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

13 mars 2009 11:06

Halloj!!
Måste bara säga att Wilma är superfin!! :)

Hehe, jorå, vi har en salig blandning på hundarna ;p De matchar dock varandra perfekt!

Ja, hon är fin och följsam, vissa dagar just nu. Hon närmar sig sex månader, och har vissa stunder inte lust med nåt! Men då får det vara, tänker inte tjta på henne då träningen ska vara roligt :)
Jag har oxå funderat på om jag ska bli stenhård på positionerna, men iom att hon är så ung och inte har hållit på så mycket, så tänker jag att hon kanske tröttnar om det hon gör inte ger uttelning, eller vad tror du??

Hm, det har jag faktiskt inte tänkt på!
Måste absolut prova hur hon lägger sig framför :)

Ha en kanon fredag!
// Anna

http://www.odjurenochanna.blogspot.copm

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards