karinochwilma

Direktlänk till inlägg 7 april 2009

Gåskav

Av karin - 7 april 2009 17:10

Inspirerad av vänner bloggare har jag börjat gå med stegräknare. Jag utmanade min granne med 15.000 steg om dagen i 6 veckor. Hon antog gärna utmaningen eftersom de precis hade haft en tävling på jobbet. Hon har alltså tjuvstartat! Hon kontrade dessutom med förslaget att om man går t ex på svettis och tränar 30 min så får man 2700 bonussteg. Så nu måste jag dessutom börja utnyttja mitt svettiskort också...


Jag tycker att det är så svårt att gå in och träna när solen skiner och jag vet att jag har en hund som gärna vill röra på sig. Min plan är istället att gå upp kl 6 med Peter och försöka få en rejäl morgonpromenad innan jag lämnar Wilma till dagmatte. När det är fantastiska dagar som idag så känns det inte som ett problem.


I morse var det helt magiskt vackert nere vid baggensfjärden. Vattnet låg blankt, solen började värma, fåglarna kvittrade och vi var helt själva tills vi hamnade bakom en annan gångare som Wilma tog rygg på. Hon gick väldigt fort och Wilma stretade för att komma ikapp, det var bara att hänga på.


Det blir nog inte så mycket hundträning idag, Wilma får nöja sig med motionsträning. Jag fick tips om att sitta på huk framför Wilma och träna fjärren ligg till stå och sitt till stå. Det har jag testat och det kan fungera bra. Vet dock fortfarande inte om jag ska använda godis att locka upp henne med, fingertarget eller vad? Hon kan alltså stå men hon ställer sig inte som jag vill enligt fällknivsmodellen.

 
 
Ingen bild

Birgitta & Lizzie

7 april 2009 17:46

Vi får provsvar på torsdag, men att det är nåt " fel som är trasigt " kan man ju lugnt konstatera eftersom hjärtfrekvensen är för låg ! Suck !
Jag inväntar svar innan jag ( jag menar förstås hunden .. ) skriver nåt i sin blogg, men vi tackar jättemycket för att ni tänker på " oss " !!

Kramizar !

 
VildaoPebbels

VildaoPebbels

7 april 2009 19:12

Pebbels är ju i sitt förlöp nu. Har ni okastrerade hanar som är med er på fredag? Det kanske blir jobbigt för dem om vi kommer?

Kram kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
VildaoPebbels

VildaoPebbels

7 april 2009 19:14

Låter härligt det där med stegräknar utamningen. Själv tränar jag inför Vår Ruset www.darkandtwizted.blogspot.com

Skulle vara intressant att skaffa en stegräknare :)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Agneta & Tyra + Kenzo

Agneta & Tyra + Kenzo

7 april 2009 19:36

Skitkul att ni också är igång med stegräknarna och inspirerar varandra!!!!

Visst är det så, alla är olika individer. Jag och Kenzo håller på att lära känna varandra nu och vi har fått börja om lite basic-träning bara för att han och jag ska vänja/lära oss hur vi reagerar och agerar. Jättekul och spännande är det. Att jag dessutom är nybörjare på det här med jakt och jaktträning är inget att hymla om. Jag har tränat nu i c:a 2 år och man lär sig hela tiden!!! Skitkul är det!!!! i alla fall! Jag har gått en jaktkurs med en som hade en tollare och den var superfin!

Då jag höll på med att lära in ställandet så stod jag alldeles framför framtassarna. Sedan hade jag belöningen bakom henne. Då hon reste sig rätt så blev det belöning direkt! Det funkade för oss.

Kram

Agneta Tyra och Kenzo

http://www.nogg.se/tyra

 
'♥♥♥♥L med  Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

7 april 2009 19:43

lycka till med gåendet...haha, höll på att sätta kaffet i strupen när jag såg...peter har en stoooor...*fnittrar*

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
'♥♥♥♥L med  Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

7 april 2009 19:56

....men jag har hööört..att stor näsa o stora fötter tyder på ...att vissa andra delar också e just det;)..haha, skämt åsido...min mans häck e också alltid i vägen i vårat lilla kök..men e det han som bumpar in i min så e det han som inte ser sig för;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
VildaoPebbels

VildaoPebbels

7 april 2009 21:43

Bra jobbat 25 000 steg! Jag kan aldrig låta bli utmaningar. Jag får helt enkelt skaffa mig en stegräknare.

Jag heter Susanne :-) Min blogg Dark and Twizted började jag skriva när min fästman precis hade friat. Då hette den Dark (som i mitt hår) och twizted (som skruvad ;) is getting married. När vi gifte oss döpte jag om den till Dark and Twizted My personal Diary. Efter det började jag med hundbloggen, som från början hette Min Vilda men som nu heter Vilda och Pebbels :)

Men du kan väl kolla med Annika hur hon ställer sig till extrem störning ;) Jag förstår om hon tycker att det är jobbigt. Vi tar det bara en annan gång i så fall.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

7 april 2009 22:34

Ja du Karin det är nog tur att Peter inte läser din blogg :-) Perra gör ju det så jag skulle inte kunna iskutera hans ......hrm delar såhär offentligt hihi! Ha en braträning på fredag utan oss! Kraaam

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards