karinochwilma

Alla inlägg under april 2009

Av karin - 22 april 2009 21:45

Kom hem sent idag så det blev en 10 minuters träning hemma på gräsmattan. Jag provade att göra inkallning ā la Birgitta. Ett kort kliv fram när Wilma är nästan framme vid mig. Det kan nog fungera, Wilma hann inte hoppa upp mot mitt ben utan var tvungen att vända direkt. Jag tror att det kan vara bra att köra i bland för att överraska henne och kombinera det med annan ingångsträning.


Jag fortsatte även att träna inkallning från korta avstånd och belönade enbart för lugna ingångar utan antydan till hopp. Jag har lite svårt att se själv om hon hoppar eller bara svänger runt i luften. Jag får filma och titta, men det är nästan bättre att ha någon som tittar på och kan tala om när det blir rätt så att jag belönar rätt direkt.


Jag provade sen lite ingångar vid hopp över hinder. Första hoppet hon gjorde hoppade hon upp mot benet. Vi gjorde om några gånger tills jag var helt nöjd och avbröt sen.


Körde även lite fritt följ i raskt tempo och Wilma kändes som om hon var med på noterna. Gjorde många helt om marsch i följd för att hon ska få jobba på lite i svängarna.

Av karin - 20 april 2009 21:10

Jag hann precis i tid för en platsliggning på Nackas måndagsjour. Hundarna fick ligga i 3 minuter och jag valde att gå bakom några buskar så att jag var delvis dold. Wilmas hals var låååång, men hon låg kvar.


Sen försökte jag klura ut hur jag ska träna bort att Wilma hoppar upp mot min hand/ben vid inkallning och hopp över hinder. Jag har ju tränat massor av ingångar och det fungerar på korta avstånd. Men så fort hon får upp farten så hoppar hon upp mot mig. Det var ingen ikväll som kunde ge mig några bra tips. Har ni några förslag så tar jag gärna emot.


Jag körde även en massa helt om marsch om och om igen och i högt tempo. Wilma var väldigt allert och hängde med bra.


Eftersom hon kändes väldig med på noterna så körde jag lite rutan efter att alla andra hade gått. Det gick riktigt bra. Jag skickade henne från lite olika håll från ganska långt avstånd och hon hittade rutan bra. Ibland ställer hon sig framför rutan. Kanske jag oavsiktligt har kört för mycket från ungefär samma avstånd hela tiden. Jag fick lägga ut targeten några gånger, speciellt på långt avstånd.


Avslutningsvis körde vi lite agility som kul avslutning. Slalomen börjar hon hajja riktigt bra, även om det inte går fort. Det kommer nog att bli lite dåligt med träning denna vecka. Jobben hopar sig. Wilma får vila lite istället. Jag ska nog försöka fokusera på ingångar, ingångar, ingångar.

Av karin - 19 april 2009 14:36

Min lilla stolliga älskling lyckades skrapa ihop 161 poäng. På marginalen, men det räckte för ett 1:a pris! Jag blev så glad så jag utbrast i ett "Äntligen!" vid prisutdelningen, till allas munterhet. Jag måste ha haft smilbanden från öra till öra för det var nog fler som gratulerade mig än tjejen som tog första placering på 178,5 poäng.



Notera plaketten :-) Matte fick en kokbok om såser.


Det lustiga var att det kändes inte alls bra under tävlingen. Wilma var övertaggad, hispig, okoncentrerad och inte med mig alls. Jag trodde inte att vi hade lyckats denna gången heller. Överlag så hade jag faktiskt sämre poäng än sist i Vällingby, men Wilma utförde alla momenten, och nu känns det bra :-)


Platsliggning 10

Tandvisning 10

Linförighet 8: Sitter under gång (tror jag det står), ngt okoncentrerad vid vändningar (det vi har tränat på i veckan).

Läggande under gång 8,5

Inkallning 7: Skall, hopp på föraren (Wilma var heltaggad och skällde när jag lämnade henne, sen satte hon av i full kareta och jag såg hur hon siktade in sig på mitt ben och hoppade upp).

Ställande 6: Sätter sig innan andra avställning (Wilma satte sig ned innan jag hade hunnit ända fram när jag gick tillbaka, SUCK! den brukar hon ju nita...)

Apportering 9: När domaren sa "ta apporten" började Wilma släppa den men jag hann ta den.

Hopp över hinder 9: Hoppar upp på förare (det vi har tränat på också...men inte tillräckligt!)

Helhetsingryck 8


Jag kan rekommendera att tävla på Mälaröarnas (Ekerö) BK. De har jättefina appellplaner. Platta, torra och välklippta gräsmattor omgivna av hästhagar, en golfbana och en liten sjö. Lugnt och fint. Det finns dessutom bra plats för åskådare, en stor veranda och stockar att sitta på i en slänt.


Nu har vi varit på en lång promenad och det har blivit riktigt varmt trots att det blåser kallt i vinden. Ikväll ska vi skåla i champagne :-)

Av karin - 18 april 2009 20:20

Av karin - 18 april 2009 20:10


Idag fokuserade vi på fokus. I helt om marsch/halt och på långa raksträckor. Det är där jag tycker att Wilma ofta tappar tråden och börjar vimsa runt. Helena fick kommendera oss. Jag provade att gå lite snabbare och jag tror att det kan vara bra att ha lite rappare steg.


Vi avslutade med en uppskattad belöning - budföring, helt tävlingsmässig med en pudel under armen (eller hur Helena? :-)


I morgon bär det av. Under en veckas tid har jag försökt hitta på anledningar till att inte tävla. Wilma ska löpa snart, det haglade i morse...  MEN det är väl bara att inse att perfekta förhållanden finns inte. Det finns alltid något att skylla på, det är väl tur det ;-) Jag är tacksam för alla tummar som hålls ute i landet, känns bra att veta att ni finns.


Kram

Av karin - 17 april 2009 14:58


Ni som är seriösa agilitytränare ska nog inte titta på detta förkastliga sätt att forcera en agilitybana :-)


Jag har aldrig tänkt träna agility bara för att jag är så lat. Det är så mycket som ska lyftas fram och det är svårt att träna hemma. Men det är ju kul! Så jag får kanske tänka om. Kanske när vår lydnadskarriär har gått i stöpet att vi kan satsa på agility istället :-) Just nu känns det som om vi har fullt upp att hålla fötterna i styr bara på linförigheten.


Linförighet: Först kommenderade Helena oss. Wilma luktade, luktade, vinglade, gick för långt ut/bakom/framför... Det enda hon inte gjorde var att gå i position. INTE precis vad jag ville ha idag. Efter en platsliggning fick Veronica kommendera mig. Då körde vi helt om marsch, flera på raken med beröm mitt i svängen för att Wilma skulle förstå att hon skulle jobba på och hålla position. Sen gjorde vi några längre raksträckor fram och tillbaka och jag klickade på lite olika ställen. När det blir långa rakor är det som om hon tror att vi är ute på promenad helt plötsligt och släpper fokus.


Läggande: Helena kommenderade mig och Wilma lade sig men inte fort.


Inkallning och ställande under gång: Vi körde dessa två moment på raken med avståndsbelöning under kommando. Ingångarna är som de är även om Wilma inte hoppade upp på mig fullt så mycket idag. På ställandet under gång hade jag avståndsbelöningen framför Wilma (inte genomtänkt). Det gjorde att att hon tog några extra steg eftersom hon hade siktet intällt på avståndsbelöningen längre fram. Klantigt, borde jag ha tänkt på.


Apport och hopp:  Apporten var inget problem fast vi lånade Zappas. Wilma tog den fint och höll utan tugg. Hindret gick också jättebra, idag hoppade hon faktiskt inte upp mot min hand i ingången.


Som slutbelöning avslutade vi med några budföringar för alla hundarna och en fika för oss tvåbenta. Och så klart den riktiga slutbelöningen - agilitybanan! Helena, jag kan definitivt se framför mig hur vi seglar fram mot prispallen :-)

Av karin - 16 april 2009 20:06

Nu är det jobbtajm och då hinns det inte med så mycket träning som vanligt. Medans soppan blev klar körde vi dock lite fjärrdirigering/ställande. Använder jag fingertarget så ställer hon sig upp så som jag vill. Tar jag bort den så hoppar hon upp och trampar runt lite på stället. Idag försökte jag vara noga med att Wilma skulle hoppa upp och stå still, men då blev hon frustrerad och började backa. Hon är så lätt på foten min lilla pingla. Ja ja det är bara att träna vidare.


Tittar på Niklas mat på TV, de pratar om tillsatser, lightprodukter, halvfabrikat och färdigrätter. Läste någonstans att ingenstans i världen säljs så mycket kokböcker som i Sverige. Dessutom satsar svenska 100.000-tals kronor på att bygga värstingkök, men ingen annanstans lagas det så lite mat.


Peter läste i Ny Teknik om aspartam som är ett nervgift och som finns bla i Fun Light. Två dl outspädd Fun Light kan ta kål på en hel myrstack. Bra om man vill bli av med myrorna, mindre bra om man själv är sugen på saft.

Av karin - 15 april 2009 19:32

Jag satt i telefon alldeles för länge. Tanken var att jag skulle åka till klubben, men det fick bli en liten träning på fotbollsplanen här hemma istället.


Inkallning: Vi började med några inkallningar. Wilma kändes pigg och sprang med full fart. Hon hoppar fortfarande upp mot min hand i ett litet skutt innan hon kommer in och sätter sig. Jag skulle vilja att hon tvärnitade och svängde in rumpan. Jag har tränat tonvis med ingångar men det verkar inte hjälpa när hon kommer i full kareta. Jag har även provat att ha handen på lite olika ställen, långt ut ifrån kroppen och bakom ryggen, men det hjälper inte. Fick tips om droppa tennisbollen precis innan hon kommit fram för att hon då ska tvärnita. Men då måste jag ju först träna in att tennisbollen är no no tills jag säger varsågod.


Linförighet: Jag började med övningen jag fick av Annika, där Wilma sitter och jag backar ifrån henne, säger ett snabbt "ja!" och vänder mig om och springer, när Wilma kommer ikapp så har jag tennisbollen på snöre vid min vänster sida och vänder den sidan ifrån henne hela tiden så hon får jaga den lite.


Sen körde jag vändningar och korta distanser med många belöningar. Sen körde jag bara långa rakor linförighet. Efter det satte jag turbobelöningen (Shiba kattmat) på avstånd och gjorde en hel radda linförighet vändningar, korta och långa rakor och skickade sen till avståndsbelöning. Det kändes som om hon var ganska bra med mig.


Fritt följ: Jag har märkt att under läggande under gång så lägger sig Wilma utan kommando efter ett visst anta meter. Jag har förmodligen alltid kommenderat henne på ungefär samma ställe, vanemänniska som man är. Därför så tränade jag fritt följ och belönade på långa rakor och vändningar, utan läggande.


Läggande under gång: Jag ska inte peta för mycket i snabbheten denna vecka. Jag vill bara att hon säkert lägger sig och någorlunda snabbt. Jag började med några lägganden där jag backade med henne framför mig. Där var jag lite petigare med snabb läggande. Hon är ingen blixten men det är ok för nu. Sen körde jag vanliga läggande under gång, vilka gick bra.


Apportering: Jag gjorde både ettans och tvåans apportering och det känns inte som om det är något problem. Ska nog byta apporter med någon snart igen så att det blir lite nya lukter.


På det stora hela så kändes hon pigg och alert. Jag skulle vilja testa henne med en massa störning och hundar också, men siktet är inställt mot tävling på söndag. Så får vi se sen.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards